როგორ შევინახოთ საკვები მაცივარში სწორად? | Allnews.Ge

როგორ შევინახოთ საკვები მაცივარში სწორად?

პროდუქტები უნდა ინახებოდეს მაცივარში კვების პროდუქტების სამეზობლო პრინციპით. ხილი და ბოსტნეული მოთავსებული უნდა იყოს ერთ თაროზე, ხორცი მეორეზე, თევზი მესამეზე.

კარაქი და ყველი არ უნდა შევინახოთ სოსისებთან და შებოლილ ხორცთან სიახლოვეს, რადგან ისინი სწრაფად იღებენ ხორცისა და თევზის სუნს. გარდა ამისა, ნახევარფაბრიკატები არ უნდა ინახებოდეს მზა საკვების გვერდით: უმი ხორცი და თევზი შეიძლება შეიცავდეს ბაქტერიებს, რომლებიც შესანიშნავად გრძნობენ თავს მაცივარშიც და იღუპებიან მხოლოდ მოხარშვისას.

პური არ შეინახოთ მაცივარში, რადგან დაბალ ტემპერატურაზე ის სწრაფად ხმება და შეფუთვაში წარმოიქმნება კონდენსატი, რაც ხელსაყრელი გარემოა ობის ზრდისთვის.

რატომ არ უნდა იყიდოთ პროდუქტები, რომელთა შენახვის ვადა მალევე იწურება.

ყოველთვის არ არის შესაძლებელი ერთი შეხედვით, პროდუქტის ხარისხისა და სიახლის დადგენა, რადგან ბაქტერიები ხშირად არ მოქმედებს პროდუქტის ვიზუალურ მხარეზე, სუნსა და გემოზე.

სეთი ვადის საკვები შეიძლება ახალი ჩანდეს, მაგრამ საჭმელად საშიშია.

მაცივარში საკვების შენახვის წესებიხშირად ადამიანები ყიდულობენ საკვების მარაგს, მაგრამ საბოლოოდ ყრიან, რადგანაც უფუჭდებათ.

მაცივარში არ უნდა შეინახოთ: კარტოფილი,ზეითუნის ზეთი,ბანანი,პური,ვაშლი,ციტრუსი. იხილეთ სრულად