6 საკვები, რომელიც სისხლში შაქრის დონეს ზრდის | Allnews.Ge

6 საკვები, რომელიც სისხლში შაქრის დონეს ზრდის

ბევრ საკვებს, მათ შორის ჯანსაღსაც, შეუძლია ტიპის 2 დიაბეტით დაავადებულ ადამიანებში სისხლში შაქრის დონის ამაღლება.თუმცა, მათი სრულად მიტოვება აუცილებელი არ არის.

მიუხედავად იმისა, რომ ყველა ნახშირწყლებით მდიდარი საკვები ორგანიზმში შაქრად გარდაიქმნება, საკვების ბოჭკოს, ცილის და ცხიმის შემცველობა გავლენას ახდენს სისხლში შაქრის დონეზე.

ყველა ეს ფაქტორი მნიშვნელოვან როლს ასრულებს საკვების გლიკემიური ინდექსის დადგენაში. მაკარონი და სპორტული სასმელები, მაღალი გლიკემიური ინდექსის მქონე საკვებად ითვლება და შეიძლება.

ექვსი საკვები, რომელიც სისხლში შაქრის დონის მატებას უწყობს ხელს

თეთრი მარცვლეული, რომლებიც ხშირად რაფინირებული ნახშირწყლების წყაროა

თეთრი მარცვლეულის შემცველი საკვები, როგორიცაა თეთრი პური, მაკარონი და ბრინჯი, რაფინირებული ნახშირწყლების წყაროების მაგალითებია, რაც იმას ნიშნავს, რომ დამუშავების დროს მათგან ბოჭკოების დიდი ნაწილი ამოღებულია. ბოჭკო ნახშირწყლების სახეობაა, რომელსაც მრავალი სარგებელი მოაქვს.

შაქრიანი სასმელები

შაქრიანი სასმელების მიღებისას სისხლში შაქრის დონის კონტროლი ნამდვილად რთულია.

შაქრის დიდი რაოდენობით შემცველობის გარდა, ისეთი სასმელები, როგორიცაა გაზიანი სასმელები, ტკბილი ცივი ჩაი და ხილის წვენიც კი, პრაქტიკულად არ შეიცავს ცილას, ცხიმს ან ბოჭკოს.

სწრაფი კვების პროდუქტები

ჩირი

იხილეთ სრულად