როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა? | Allnews.Ge

როგორ მოვამზადოთ ნოტიო და მძიმე პასკა?

გთა­ვა­ზობთ კონ­დი­ტერ თამ­რი­კო კი­კა­ბი­ძის ლე­გენ­და­რუ­ლი პას­კის რე­ცეპტს:

ინ­გრე­დი­ენ­ტე­ბირომი ან კო­ნი­ა­კი - 200.00 მლ

და­რი­ჩი­ნი, მი­ხა­კი, ილი, მუს­კა­ტის კა­კა­ლი, ვა­ნი­ლი

1 ლი­მო­ნის ცედ­რა

ცუ­კა­ტე­ბი - 250.00 გ (სურ­ვი­ლი­სა­მებრ)

ქიშ­მი­ში - 250.00 გ

ზეთი - 1.00 ჭიქა (200 მლ )

კა­რა­ქი - 250.00 გ

მარ­გა­რი­ნი - 250.00 გ

რძე - 1.00 ლ

სა­ფუ­ა­რი - 4.00 სკ

ფქვი­ლი - 3.00 კგ

შა­ქა­რი - 1200.00 გ]

კვერ­ცხი - 10.00 ც

მომ­ზა­დე­ბის წესი

1. ქიშ­მი­ში, ცუ­კა­ტი, ლიმ­ნის ცედ­რა, ვა­ნი­ლი, მუს­კა­ტის კა­კა­ლი, ილი, მი­ხა­კი და და­რი­ჩი­ნი და­ვუ­მა­ტე რომი, მო­ვუ­რიე და შე­ვახ­ვიე პარკში იქამ­დე, სა­ნამ ცომი აფუვ­დე­ბა.

2. ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა თბილ რძე­ში გავ­ხსნათ სა­ფუ­ა­რი, და­ვუ­მა­ტოთ 1 ჩ.კ შა­ქა­რი (ვი­ღებთ ამ შა­ქარს იმ პორ­ცი­ი­დან, რო­მე­ლიც არის გან­კუთ­ვნი­ლი პას­კის­თვის)

3. მე­ო­რე ნა­ხე­ვარ ლიტ­რა­ში ვა­მა­ტებთ ცხიმს: კა­რაქს, მარ­გა­რინს და ზეთს. ვდგამთ და­ბალ ცე­ცხლზე.

4. ვი­ღებთ ორ ჯამს და ვა­ცალ­კა­ვებთ კვერ­ცხის გულს ცი­ლის­გან, ერთ ჯამ­ში ცი­ლაა, მე­ო­რე­ში გული.

5. ვი­წყებთ ცი­ლის თქვე­ფას, ამოყ­ვა­ნი­ლი ცი­ლას ვუ­მა­ტებთ 10 სუფ­რის კოვზ შა­ქარს (ისევ იმ სა­ერ­თო შაქ­რი­დან). შა­ქარს ვა­მა­ტებთ ეტა­პობ­რი­ვად, თითო და­მა­ტე­ბის შემ­დეგ ვთქვეფთ 2-3 წუ­თით.

6. გულსვუმატებთ დარჩენილ შაქარს და ვთქვეფთ გათეთრებამდე.

7. ეს ორი მასა შევურიოთ ერთმანეთს. გაითვალისწინეთ,რომ ფრთხილად უნდა აურიოთ, ხელის ერთი და იმავე მოძრაობით.

8. მაშ ასე, კვერცხიანი მასა მზად არის, საფუარი გააქტიურდა, ცხიმიანი მასაც გადნა.

9. ვიწყებთ მოზელვას:დიდ თასში გავცრათ ფქვილი, დავუმატოთჯერ საფუარი, შემდეგ- ცხიმიანი მასა,ბოლოს - კვერცხიანი მასა. ცომის მეზელვა ადვილი არ არის, კარგად უნდა დაამაშუვოთ.ვზელთ იქამდე, სანამ ცომი გაერთიანდება და დაეკვრება ხელებს.

ვტოვებთ 6-8 საათით. სასურველია ღამე მოზილოთ, რადგან საფუარის ცომს სიჩუმე და სიწყნარე უყვარს, უფრო კარგად ამოდის.

10. დილით დავუმატოთ ქიშმიშიანი მასა, ისევ მოვზილოთ და განვათავსოთ ფორმებში, ნახევრად უნდა აივსოს. მე გამომივიდა 5 ფორმა (თითო იწონის 1500 გ) ამ ფორმებს ვაფარებთ პარკს და ისევ ვდგამთ 7-8 საათით, შემდეგ ვაცხობთ 1 საათით 150 C° მე მქონდა ჩართული მხოლოდ ქვედა წვა კონვენციით. ჩემი ფორმები რადგან იყო დიდი, დამჭირდა 1,5 საათი.