გიყვართ მანდარინი? - შეწყვიტეთ, რასაც არ უნდა აკეთებდეთ და წაიკითხეთ ეს სტატია!
მანდარინი ძალიან სასარგებლოა ჯანმრთელობისთვის, რადგან ის მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით, რაც სხვადასხვა სისტემის გამართულ ფუნქციონირებას უწყობს ხელს. მანდარინი განსაკუთრებით სასარგებლოა იმუნური, გულ-სისხლძარღვთა და საჭმლის მომნელებელი სისტემებისთვის.
მანდარინის სასარგებლო თვისებები
იმუნური სისტემის გაძლიერება:მანდარინი შეიცავს დიდი რაოდენობით ვიტამინ C-ს, რომელიც აძლიერებს იმუნურ სისტემას და ეხმარება ორგანიზმს ინფექციების და ვირუსების წინააღმდეგ ბრძოლაში.
კანის სიჯანსაღე:ვიტამინი C ასევე ხელს უწყობს კოლაგენის სინთეზს, რაც აუმჯობესებს კანის ელასტიურობას და ანელებს სიბერის ნიშნების გამოვლენას.
ანტიოქსიდანტური თვისებები: მანდარინი მდიდარია ანტიოქსიდანტებით, რომლებიც ებრძვიან თავისუფალ რადიკალებს, ამცირებენ ანთებით პროცესებს და ხელს უშლიან ქრონიკული დაავადებების განვითარებას.
გულის ჯანმრთელობა:მანდარინში არსებული კალიუმი და ბოჭკოები ამცირებენ არტერიულ წნევას და ქოლესტერინის დონეს, რაც ხელს უწყობს გულის დაავადებების რისკის შემცირებას.
საჭმლის მომნელებელი სისტემა:მანდარინის ბოჭკოები ამსუბუქებენ საჭმლის მონელებას, ხელს უწყობენ კუჭ-ნაწლავის მოქმედებას და ეხმარებიან ყაბზობის თავიდან აცილებას.
მანდარინის ჭარბი მოხმარების შედეგები
მიუხედავად მისი სარგებლისა, მანდარინის ჭარბმა მიღებამ შეიძლება გამოიწვიოს: იხილეთ სრულად