რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს? | Allnews.Ge

რატომ აღიზიანებს ყავა კუჭს?

ყავაში მჟავის ან ცხიმის შემცველობამ შეიძლება გამოიწვიოს კუჭ-ნაწლავის პრობლემები, როგორიცააგულძმარვა, მჟავა რეფლუქსი და შებერილობა.

კოფეინირებული ყავის დალევა ზრდის მჟავის რაოდენობას, რაც აადვილებს მჟავას რეფლუქსისა და გულძმარვის განვითარებას, მაგრამ არსებობს უამრავი დაბალი მჟავიანობის ვარიანტი, რომელიც შეგიძლიათ სცადოთ სიმპტომების საწინააღმდეგოდ.

კოფეინი ბუნებრივი სტიმულატორია, მაგრამ ის ასევე აძლიერებს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის შეკუმშვას, ასევე კუჭის მჟავას გამომუშავებას. ყავის სახეობიდან გამომდინარე, ის ასევე შეიძლება შეიცავდეს დიდი რაოდენობით მჟავებს, რამაც შეიძლება დააჩქაროს საჭმლის მონელება.

ყავა, რომელიც მდიდარია მჟავით მოიცავს: არაბიკას მარცვლებისგან დამზადებულ ყავასა და მსუბუქად მოხალულ ყავას.

დაბალი მჟავიანობის ყავის ვარიანტები: კარგად მოხალული, მუქი ყავის მარცვლებისგან დამზადებული ყავა - ამ ტიპის ყავას ნაკლები მჟავიანობა აქვს, რადგან ისინი შეიცავენ ნაკლებ ნაერთებს, რომლებიც კუჭის მჟავას წარმოქმნას აძლიერებს.

ესპრესოს მარცვლები - დუღილის პროცესი უფრო ხანმოკლეა ესპრესოსთვის, რაც ამცირებს მჟავას შემცველობას. იხილეთ სრულად

myquiz