სამი პროდუქტი, რომლებიც უფრო სწრაფად ანადგურებენ სისხლძარღვებს, ვიდრე ცხიმიანი და შებოლილი პროდუქტები | Allnews.Ge

სამი პროდუქტი, რომლებიც უფრო სწრაფად ანადგურებენ სისხლძარღვებს, ვიდრე ცხიმიანი და შებოლილი პროდუქტები

ცნობილია, რომ ადამიანებს, რომელთა რაციონში დომინირებს სწრაფი ნახშირწყლები, აღენიშნებათ გულ-სისხლძარღვთა სისტემის დაავადებები.

აქ იგულისხმება არა ღორის ხორცი, ლორი, არც რაიმე სახის ცხიმიანი ხორცი, არამედ ტკბილეული, ცომეული მაღალი გლიკემიური ინდექსით.

იმ პროდუქტების ჩამონათვალში, რომელთა გამოყენება უნდა შეიზღუდოს არის, კარტოფილი, თეთრი ბრინჯი, მაკარონი, მოხარშული სახითაც კი.

ბევრი ადამიანი მიირთმევს ასეთ გარნირებს ბევრად უფრო ხშირად, ვიდრე იგივე ძეხვს, ლორს და ყველა სახის შებოლილი ხორცს.

მაგალითად, კარტოფილის პიურე ძალიან სწრაფად შეიწოვება და შეიცავს მარტივ ნახშირწყლებს. შედეგად, კერძი ზრდის სისხლში შაქარს. საუკეთესო ვარიანტია გამომცხვარი კარტოფილი. რაც შეეხება თეთრ ბრინჯს, უმჯობესია მისი ჩანაცვლება ყავისფრით.

ეს იმიტომ ხდება, რომ ნახშირწყლები ორგანიზმში ცხიმად გარდაიქმნება. თუ მათ ყოველდღიურად მიირთმევთ, მაშინ ვითარდება სიმსუქნე, შაქრიანი დიაბეტი, ლიპიდური მეტაბოლიზმის დარღვევები და სისხლძარღვთა პათოლოგიები.

გარდა ამისა, დიეტა არ უნდა იყოს ზედმეტად გაჯერებული წითელი ხორცით და დამუშავებული პროდუქტებით (ძეხვეული), დაკონსერვებული საკვებით, მხარდაჭერით (მარგარინი და მისი წარმოებულები), მარილით, იაფფასიანი პალმის ცხიმის დამატებით. უნდა გვახსოვდეს, რომ შებოლილი ხორცი და ძეხვეული შეიცავს უამრავ ცხიმს და მარილს. იხილეთ სრულად

myquiz