იცითრატომ ვალბობთ მარცვლეულს? - გავრცელებული ჩვევა, რომლის მიზეზებიც ბევრმა არ იცის | Allnews.Ge

იცითრატომ ვალბობთ მარცვლეულს? - გავრცელებული ჩვევა, რომლის მიზეზებიც ბევრმა არ იცის

მარცვლეული ჩვენი კვების რაციონის აუცილებელი ნაწილია. წიწიბურა და ხორბალი იდეალურია როგორც ცალკე მისართმევად, ასევე გარნირად. ჩვეულებრივ, მომზადების წინ მათ წყალში ვალბობთ, მაგრამ იცით, რატომ ვაკეთებთ ამას? და ის თუ იცით, რომ დალბობა ყველა სახის მარცვლეულს უხდება?

რატომ ვალბობთ მარცვლეულს?

მარცვლეულის დალბობა მხოლოდ გარეცხვის თანმდევი პროცედურა არ გახლავთ. მართალია ამის შემდეგ წყლის ზედაპირზე არასასურველი ნარჩენი რჩება, მაგრამ დალბობას კიდევ სხვა მიზეზებიც აქვს:

1. დროის დაზოგვა

დალბობის წყალობით, მარცვლეული ბევრჯერ უფრო სწრაფად იხარშება. დიახ, ხმელ ლობიოსაც ამიტომ ვტოვებთ წყალში მთელი ღამით.

wiwibura-1674818321-1675669794.jpg

2. საკვები ნივთიერებების შენარჩუნება

რაც უფრო ხანმოკლეა თერმული დამუშავება, მით მეტია მარცვლეულის კვებითი ღირებულება, მით უფრო დაბალია მისი გლიკემიური ინდექსი.

3. ფიტინის მჟავის შემცველობის შემცირება

ეს ნივთიერება ხელს უწყობს ვიტამინების, კალციუმის, თუთიის, მაგნიუმის და სხვა სასარგებლო ნივთიერებების შეწოვას. დალბობის შედეგად არასრულად, თუმცა მცირედით მაინც შორდება მარცვლეულის ზედაპირს ფიტინის მჟავა. იხიელთ სრულად

myquiz