როგორ უნდა გავალღოთ გაყინული ხორცი? - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რჩევები | Allnews.Ge

როგორ უნდა გავალღოთ გაყინული ხორცი? - სურსათის უვნებლობის სპეციალისტის რჩევები

აყინული ხორცის გასალღობად ბევრი მეთოდი არსებობს, თუმცა ყველა მათგანი როდია უსაფრთხო. სურსათის უვნებლობის სპეციალისტი ირაკლი არაბული გვიზიარებს საჭირო რჩევებს ხორცის გასალღობად.

1. მაცივარი ე. წ. + ტემპერატურა გაყინული ხორცის გალღობის საუკეთესო საშუალებაა. ეს პროცესი შეიძლება დიდი ხანი გაგრძელდებს (რამდენიმე საათი), მაგრამ ასე გალღობილი ხორცი უფრო უსაფრთხო და უვნებელია.

2. გამდინარე ცივი წყალიც გაყინული ხორცის გალღობის ერთ-ერთი სწორი პროცესი. მაცივართან შედარებით უფრო მალე ლღვება ხორცი, მაგრამ აუცილებლად უნდა გავითვალისწინოთ, რომ ხორცი უნდა მოვათავსოთ კონტეინერში, რომ გალღობის შედეგად წარმოქმნილმა ნაწილაკებმა ნიჟარა არ დააბინძურონ.

3. მიკროტალღური ღუმელი - შეგიძლიათ გაყინული ხორცი გალღობის გარეშე პირდაპირ მოამზადოთ.