იცით, რა არის ჩიფსებისადმი უკონტროლო ლტოლვის მიზეზი? | Allnews.Ge

იცით, რა არის ჩიფსებისადმი უკონტროლო ლტოლვის მიზეზი?

მძიმე სტრესი ზრდის მარილიანი საკვებისა და ჩიფსებისადმი ლტოლვას.

კვლევების მიხედვით, მარილიანი საკვების მიღებისას, რომელშიც ჩიფსები შედის, ტვინში აქტიურდება დოფამინის სისტემა, რომელიც პასუხისმგებელია კარგ განწყობაზე და სიამოვნებაზე. ეს ზრდის ამ პროდუქტებზე დამოკიდებულების რისკს.

თუ ადამიანი განიცდის ძლიერ სტრესს, ის უფრო მეტ ჩიფსს და მარილიანს მიირთმევს.

ეს ფაქტი აიხსნება იმით, რომ სტრესის ჰორმონის კორტიზოლის მაღალი დონე ზრდის მარილისადმი ლტოლვას.

მარილიანი საკვებისადმი სიყვარული არ არის ახირება, არამედ ფიზიოლოგიური და ნეიროქიმიური პროცესების შედეგია. მაგრამ მნიშვნელოვანია გვახსოვდეს: როგორც ყველაფერი კარგი, მარილიც ზომიერად უნდა იყოს მირებული. ჯანდაცვის მსოფლიო ორგანიზაცია მოგვიწოდებს, რომ ხუთ გრამამდე მარილი დღეში ჯანმრთელობისთვის უსაფრთხოა.

ჩიპსების მოყვარულები გააფრთხილეს სერიოზული შეცდომის შესახებდიეტოლოგმა კოდამალამ შეცდომად უწოდა 25 გრამზე მეტი ჩიფსის ერთდროულად მიღებას.

დიეტოლოგმა ვინი კოდამალამ გამოავლინა ერთი გავრცელებული და სერიოზული შეცდომა, რომელსაც ადამიანები უშვებენ ჩიფსების ჭამის დროს, რაც იწვევს წონის მატებას. მის სიტყვებს Daily Mail ციტირებს.

კოდამალა გვაფრთხილებს, რომ თუ კარტოფილის ჩიფსის მოყვარულები ერთბაშად შეჭამენ მთელ 45-გრამიან პაკეტს, ეს აუცილებლად გამოიწვევს დამატებითი კილოგრამების მომატებას. იმის გამო, რომ ჩიპსების შეფუთვას არ აქვს დახურვის მექანიზმი, ადამიანები შეცდომით მათ ერთ ულუფა საკვებად თვლიან. იხილეთ სრულად