"350 ბოთლით დავიწყე და უკვე 2500 ბოთლამდე ვაწარმოებ" - პროფესიონალი სამხედროს გზა მეღვინეობამდე და საოჯახო მარანი ზემო იმერეთში
უჩა მაჭარაშვილი 18 წელია, თავდაცვის ძალებში მსახურობს, ახლაც მოქმედი სამხედროა. მისთვის ეს წლები დიდი გამოცდილებაა. ამბობს, რომ ამ პერიოდის მანძილზე ბევრი რამ ისწავლა. იყო სხვადასხვა სამხედრო ბრიგადაში, აქედან სამი მისია ერაყის რესპუბლიკაში ჰქონდა, 4 მისია - ავღანეთში.
"იყო სხვადასხვა გამოწვევა, ვიმსახურე საქართველოს დასავლეთ და აღმოსავლეთ სარდლობაში. ახლა თავდაცვის სამინისტროს განათლების სარდლობაში ვარ, კონკრეტულად საჩხერის სამთო ბაზაზე და ამის პარალელურად მაქვს მარანი, სადაც ვაწარმოებ იმერულ, კარგ ქვევრის ბიოღვინოებს. საქართველო არის ვაზის ქვეყანა, ღვინის წარმოების 8000-წლიანი ისტორია აქვს. ამიტომ, გადავწყვიტე, ეს ტრადიცია მეც გამეგრძელებინა.
აქ მოსული ტურისტი გარდა იმისა, რომ ჩემს ღვინოებს აგემოვნებს, საინტერესო ინფორმაციასაც იძენს ღვინის და ჩვენი კუთხის შესახებ,“ - გეუბნება უჩა მაჭარაშვილი.
- მოკლედ, 2018 წლიდან მოვინდომე და შრომა ნელ-ნელა ამ მიმართულებითაც დავიწყე, რამაც შედეგი გამოიღო. ვენახი და მარანი საჩხერის რაიონის სოფელ მახათაურში მაქვს. ჩვენი სოფელი ზღვის დონიდან 750 მეტრზე მდებარეობს, სადაც ვუვლი კიდეც ვენახს, ვაზს და უნიკალურ ჯიშებს (თეთრი და ვარდისფერი რკო), რომლებიც გადაშენების პირას იყო და თანდათან ვაშენებ.
გარდა ამისა, მაქვს ცოლიკოური, ძელშავი, საიდანაც ვაკეთებ სეპაჟებს, კუპაჟებს, ცქრიალა ღვინოს... ამ ეტაპისთვის დაახლოებით ორ ტონა წვენს ვაწარმოებ. 350 ბოთლით დავიწყე და უკვე 2500 ბოთლამდე ვაწარმოებ. განაგრძეთ კითხვა