"ღვინო, რომელიც კლავს"- რომელი ჯიშისგან არ გვირჩევენ ღვინის დამზადებას, რომელმაც შეიძლება ადამიანის დაბრმავება ან სიკვდილი გამოიწვიოს | Allnews.Ge

"ღვინო, რომელიც კლავს"- რომელი ჯიშისგან არ გვირჩევენ ღვინის დამზადებას, რომელმაც შეიძლება ადამიანის დაბრმავება ან სიკვდილი გამოიწვიოს

ყურძნისგან არაერთი პროდუქტი მიიღება, მათ შორის ღვინო. მეღვინეობა საქართველოში პოპულარული კულტურაა, ღვინის დასაყენებლად სხვადასხვა ჯიშის ყურძენს გემოვნების და იმის მიხედვით არჩევენ, სად რომელი ჯიში უკეთ მოდის.

იზაბელა, იგივე ადესა, მუქი ფერის არომატული ყურძნის ჯიშია, რომელიც დასავლეთ საქართველოშია გავრცელებული. ის უსაფრთხო და სასარგებლოა ყურძენია, თუმცა მისგან მომზადებული ღვინო შეიძლება მომაკვდინებელი აღმოჩნდეს. რადგან დაღვინების პროცესში მასში მეთილის სპირტი წარმოიქმნება.

3c285a58a6a2df5fed62f3ff726b3724-1663829258.jpg

სპირტი, ადამიანის ორგანიზმში გარდაიქმნება ფორმალდეჰიდად, წარმოადგენს შხამს, მცირე რაოდენობა იწვევს თავბრუსხვევას, გულისრევას, დიდი რაოდენობით ორგანიზმში მოხვედრამ შესაძლოა ადამიანის დაბრმავება ან სიკვდილი გამოიწვიოს. ამიტომ უმჯობესია, თუ იზაბელას ყურძნად მიირთმევთ, ღვინოს კი სხვა ჯიშის ვაზისგან დაამზადებთ.

იხილეთ: 3 საუკუნის უნიკალური მარანი მცხეთაში და ქართველი ბიჭი, რომელიც 100-წლოვანი ვენახით წინაპრების მეღვინეობას გააცოცხლებს

myquiz