რა გვყოფნის და რა არა? - როგორია ადგილობრივი პროდუქციის თვითუზრუნველყოფის მაჩვენებელი საქართველოში? | Allnews.Ge

რა გვყოფნის და რა არა? - როგორია ადგილობრივი პროდუქციის თვითუზრუნველყოფის მაჩვენებელი საქართველოში?

სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის მონაცემებით, საქართველოს თვითუზრუნვეყოფის ყველაზე მაღალი მაჩვენებელი ყურძენს, ცხვრის და თხის ხორცს აქვს, ყველაზე დაბალი კი - ხორბალზე მოდის.

კერძოდ, საქსტატის მონაცემებით, 2020 წელს ყურძნით თვითუზუნველყოფა 145%-ს შეადგენს, ცხვრის და თხის ხორცის - 102%-ს, ხოლო ხორბლის 15%-ს, რაც იმას ნიშნავს, რომ 85%-ის იპორტს ვახორციელებთ.

„ბიზნესპრესნიუსი“ გთავაზობთ, მონაცემებს პროდუქტებით თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტის შესახებ:

  • სიმინდი - 68%
  • კარტოფილი - 92%
  • ბოსტნეული - 63%
  • ყურძენი - 145%
  • ხორცი - 49%
  • მრპ- ს ხორცი - 77%
  • ღორის ხორცი - 51%
  • ფრინველის ხორცი - 34%

განაგრძეთ კითხვა