რა გვყოფნის და რა არა? - როგორია ადგილობრივი პროდუქციის თვითუზრუნველყოფის მაჩვენებელი საქართველოში?
სტატისტიკის ეროვნული სამსახურის მონაცემებით, საქართველოს თვითუზრუნვეყოფის ყველაზე მაღალი მაჩვენებელი ყურძენს, ცხვრის და თხის ხორცს აქვს, ყველაზე დაბალი კი - ხორბალზე მოდის.
კერძოდ, საქსტატის მონაცემებით, 2020 წელს ყურძნით თვითუზუნველყოფა 145%-ს შეადგენს, ცხვრის და თხის ხორცის - 102%-ს, ხოლო ხორბლის 15%-ს, რაც იმას ნიშნავს, რომ 85%-ის იპორტს ვახორციელებთ.
„ბიზნესპრესნიუსი“ გთავაზობთ, მონაცემებს პროდუქტებით თვითუზრუნველყოფის კოეფიციენტის შესახებ:
- სიმინდი - 68%
- კარტოფილი - 92%
- ბოსტნეული - 63%
- ყურძენი - 145%
- ხორცი - 49%
- მრპ- ს ხორცი - 77%
- ღორის ხორცი - 51%
- ფრინველის ხორცი - 34%