რომელი ღვინოები ექვემდებარება დაძველებას | Allnews.Ge

რომელი ღვინოები ექვემდებარება დაძველებას

დაძველება ღვინის ხარისხის ასამაღლებელ ერთ-ერთ საუკეთესო საშუალებად მიიჩნევა. თუმცა, ყველა ღვინო არ ექვემდებარება დაძველებას (დავარგებას). ეს საკითხი საკმაოდ სპეციფიურია და სათანადო ცოდნას მოითხოვს.

ღვინის შენახვისთვის იდეალურად ითვლება ღვინის თარო მიწის ქვეშ, კარგად ვენტილირებულ სარდაფში, სადაც მუდმივი ტემპერატურა წლის განმავლობაში 12-16ºC-მდე მერყეობს. ბოთლები უნდა დალაგდეს თავდაყირა ან ჰორიზონტალურად ისე, რომ შენახვის პერიოდში საცობი მუდმივად ნესტიანი იყოს. ბოთლის ვერტიკალურად შენახვისას შესაძლებელია გამოშრეს საცობი და ბოთლში შევიდეს ჟანგბადი, გამოიწვიოს ღვინის ოქსიდაცია და უარყოფითად იმოქმედოს ღვინის ხარისხზე.

შესაძლებელია ასევე ე.წ. ღვინის საცავის შეძენა.

თანამედროვე ღვინის საცავი საშუალებას იძლევა აამოქმედოს და შეინარჩუნოს სხვადასხვა ღვინისთვის განსხვავებული ტემპერატურის რეჟიმი. თუ შესყიდვიდან მალევეა განზრახული ღვინის მოხმარება, მაშინ სახლში ნებისმიერი გარემოა ხელსაყრელი, სადაც მეტნაკლებად თანაბარი ტემპერატურაა შენარჩუნებული. იხილეთ გაგრძელება

myquiz